Timis

Judetul Timis

Primaria Timisoara

Primaria Municipiului Timisoara se afla la intersectia strazilor: Strada Săvineşti cu Bulevardul C.D.

Se extinde programul cu publicul la Primaria Timisoara

Începând cu data de 1 februarie 2007, Primăria Municipiului Timişoara extinde programul cu publicul după cum urmează:

Luni, marţi, miercuri, vineri: 8,30 - 16,30 iar joi: 8,30 - 18,30.

Taxi in Timisoara

Taxi in Timisoara

City Taxi 949
Eco Taxi 120 120
Vest Taxi 953
Tudo Taxi 945
Grup Taxi 946

iosefin

un apus de soare reflectat in bega

Timisoara - Educatie si invatamant

Municipiul Timişoara deţine cea mai dezvoltată reţea de dotări în domeniul educaţiei şi învăţământului din judeţul Timiş. Un element specific municipiului Timişoara este faptul că în învăţământul preuniversitar, în unele unităţi şcolare se predă şi în limbile minorităţilor naţionale, respectiv maghiară, germană, sârbă, slovacă şi ucraineană.

Timisoara - Date istorice

Municipiul Timişoara, atestat documentar de peste 730 de ani, actuala reşedinţă a judeţului Timiş, este situată în Câmpia Timişului, câmpie străbătută de râurile Bega şi Timiş, a căror prezenţă a influenţat în timp dezvoltarea localităţii de la Cetatea fortificată cu ziduri, bastioane, şanţuri cu apă şi valuri de pământ.

Timisoara - Date geografice

Municipiul Timişoara este aşezat la intersecţia paralelei de 45°47' latitudine nordică, cu meridianul de 21°17" longitudine estică, aflându-se, ca poziţie matematică, în emisfera nordică, la distanţe aproape egale de polul nord şi de ecuator şi în emisfera estică, în fusul orar al Europei Centrale. Ora locală a oraşului (considerată după meridian) este în avans cu 1h 25’ 8’’ faţă de ora meridianului 0, Greenwich, dar se află în întârziere cu 34’52’’ faţă de ora oficială a României (ora Europei Orientale).

Insemnele Municipiului Timisoara

Însemnele municipiului Timişoara sunt stema municipiului Timişoara aprobată prin HCL nr. 102/19.09.1995 şi sigiliul Consiliului Local al Municipiului Timişoara şi Primăriei Municipiului Timişoara.

Timisoara - vatra din istorie milenara

Prezenţa umană în vatra oraşului Timişoara depăşeşte cu mult evul însemnărilor documentare. Paleta vestigiilor arheologice atestă prezenţa unor aşezări omeneşti din vremuri îndepărtate, adăpostind o populaţie de agricultori, vânători, meşteşugari, a căror existenţă era facilitată de clima blândă, solul roditor, abundenţa apei şi a pădurilor. Veac după veac, comunităţile umane stabilite sau aşezate temporar pe această vatră, au parcurs diferitele etape ale civilizaţiei străvehi.

Timisoara medievala în constiinta contemporanilor

Puţini oameni îşi pot imagina astăzi că Timişoara, oraşul atât de paşnic, de tolerant şi liniştitor prin comportamentul locuitorilor săi, a fost în urmă cu jumătate de mileniu un important centru politic, strategic şi militar.

Emite conţinut