Cartierul Someşeni din Cluj-Napoca

Someşeni (magh. Szamosfalva, germ. Mikelsdorf), comună suburbană a municipiului Cluj, Transilvania, România.

Atestată documentar de la 1280. Numele german al localităţii (menţionat pe harta lui Johannes Honterus) provine de la numele familiei nobiliare Mikola. În Someşeni se află Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca şi Gara de Est a oraşului Cluj-Napoca.

Băile Someşeni constituie un obiectiv turistic care a adus faimă zonei, acestea fiind reorganizate în staţiune de către bine-cunoscutul profesor Dominic Stanca în 1927, care era şi proprietarul staţiunii. Nămolul şi apele minerale de la Someşeni Băi erau folosite cu mult inainte de organizarea profesorului ca tratamente pentru diverse boli, chiar şi pentru diabet.

În momentul de faţă băile sunt dezafectate, necesitând investiţii serioase pentru repunerea lor în funcţiune. Au existat mai multe tatonari din partea municipalităţii pentru a le reface, dar până în prezent, acestea nu s-au soldat cu rezultate concrete.

 

 

Sursa: http://ro.wikipedia.org

reactualizare

Domnilor care va ocupati cu prezentarea informatiilor despre orasul Cluj-Napoca aveti bunul simt si va mai puneti un pi la punct cu actualizarile di n domeniul stradal.Va rog numai sa va uitati si d-voastra ca in informatia referitoare la strazile din oras pe harta cartierului Someseni nu figureaza un numar destul de mare de strazi ca de exempl;Barc I ,II,III,puneti-va un pic la punct d-lor .